- 1 kilo geschilde vastkokende aardappels
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 125 gram zure room
- 1 eetlepels scherpe Franse mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 4 augurken, fijngehakt
- 3 hardgekookte eieren, grof gehakt
- Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook
- Snijd de aardappels in kwarten en kook ze in ca. 12-15 minuten gaar, maar nog wel stevig
- Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in blokjes van ca. ½ cm x ½ cm
- Doe de aardappelblokjes in een kom en schep er de azijn doorheen. Zet apart en laat verder afkoelen
- Meng intussen de zure room, mosterd, mayonaise en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout
- Doe de bleekselderij, ui, augurk en de eieren bij de aardappelblokjes
- Voeg ook de dressing toe en schep alles goed door elkaar
- Breng zo nodig op smaak met zout en peper en laat minstens drie uur in de koelkast afkoelen
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/aardappelsalade/
3.3.3077