Aubergine uit de oven
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 uitje, gesnipperd
- 1 blikje gepelde tomaten
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Snufje cayennepeper
- 1 grote aubergine
- Flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit een scheutje olijfolie in een (saus)pan en fruit de ui en knoflook hierin even aan
- Giet het vocht van de gepelde tomaten bij de ui en knoflook en hak de tomaten klein
- Voeg de tomaten en de kruiden toe aan de saus en laat op laag vuur vijf minuten pruttelen
- Snijd intussen de aubergine in halve plakken en leg in een ovenschaal
- Breng de saus op smaak met peper en wat zout en get over de aubergine
- Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en laat in ca. 20 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/aubergine-uit-de-oven/
3.3.3070