Homemade: Groene pesto
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 2 flinke handen verse basilicumblaadjes
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- ca. 15 eetlepels extra vierge olijfolie
- Extra nodig: staafmixer (of keukenmachine)
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en doe ze in een hoge kom
- Snijd het teentje knoflook in stukjes en doe dit bij de pijnboompitten
- Hak de pijnboompitten en de knoflook met de staafmixer tot een pasta
- Voeg de basilicumblaadjes en de helft van de olijfolie toe en pureer met de staafmixer
- Doe de geraspte kaas erbij en pureer opnieuw
- Voeg nu in gedeeltes de rest van de olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft
- Breng eventueel op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/homemade-groene-pesto/
3.2.2925