Mozzarella taartje
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 eieren
- 200 ml room
- 2 tomaten
- 125 gram mozzarella, in stukjes
- Handje basilicumblaadjes, grof gehakt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Extra nodig: deegroller, kleine taartvorm of springvorm van 18 ca. cm
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Laat wat afkoelen
- Snijd één van de tomaten in blokjes, de andere in plakjes
- Klop in een grote kom de eieren los met de room
- Voeg de blokjes tomaat, mozzarella, basilicum en het ui-knoflookmengsel toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout
- Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en rol met een deegroller iets uit tot een lap groot genoeg om de bakvorm mee te bekleden
- Leg het deeg voorzichtig in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem
- Giet het eiermengsel op het deeg
- Leg de plakjes tomaat bovenop het eiermengsel en bestrooi met de pijnboompitten
- Zet het taartje in de oven en laat in ca.45 minuten gaar worden.
- Neem uit de oven en voor het serveren ca. 5 minuten afkoelen
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/mozzarella-taartje/
3.2.2925