- 200 gr gerookte spekreepjes
- 1 kilo rundergehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 winterwortel, geraspt
- 1 ui, gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij, klein gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 ml rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree (140gr)
- 2 flessen sugocasa van ca. 690 gram per stuk (grand italia)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 el gedroogde italiaanse kruiden
- Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de spekreepjes even aan
- Voeg het gehakt toe en bak mee tot het gaar is
- Voeg de groenten en de knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee
- Voeg de sugocasa, tomatenpuree, rode wijn en de kruiden toe
- Laat minimaal 2,5 uur op laag vuur pruttelen onder af en toe roeren
- Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipoeder of pikante paprikapoeder
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bolognesesaus/
3.2.1311