Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediƫnten:
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree (140gr)
  • 2 flessen sugocasa van ca. 690 gram per stuk (grand italia)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 el gedroogde italiaanse kruiden
Bereiden:
  1. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de spekreepjes even aan
  2. Voeg het gehakt toe en bak mee tot het gaar is
  3. Voeg de groenten en de knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee
  4. Voeg de sugocasa, tomatenpuree, rode wijn en de kruiden toe
  5. Laat minimaal 2,5 uur op laag vuur pruttelen onder af en toe roeren
  6. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipoeder of pikante paprikapoeder
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bolognesesaus/