Homemade: advocaat
- 5 verse eidooiers
- 300 gram suiker
- Snufje zout
- 150 ml brandewijn
- 1 theelepel vanille extract
- Klop in een hittebestendige schaal de dooiers, suiker en zout tot de suiker is opgelost
- Voeg de brandewijn toe en meng met een garde door elkaar
- Beng in een grote pan een laagje water aan de kook
- Hang de schaal met het eiermengsel in de pan. Zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt
- Laat de advocaat op middelhoog vuur onder voortdurend roeren langzaam warm worden
- Blijf roeren tot de advocaat de dikte van vla heeft (ca. 10 minuten)
- Neem de schaal van het vuur en roer het vanille extract erdoor
- Schenk de advocaat in schaaltjes of glazen en laat afkoelen in de koelkast
- Serveer de advocaat met slagroom
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/homemade-advocaat/
3.2.2925