Frambozen meringues
- 3 eiwitten
- 125 gram suiker
- ½ theelepel maïzena
- 50 gram frambozen (vers of diepvries)
- Extra nodig: bakpapier
- Verwarm de oven voor op 100 graden
- Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi dit met een beetje maïzena
- Pureer de frambozen met een staafmixer of blender
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten goed stijf
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe zodat er een dikke glanzende massa ontstaat
- Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en spatel er doorheen
- Spatel de gepureerde frambozen licht door het eiwitmengsel zodat er mooie roze ‘swirls’ ontstaan
- Schep met een eetlepel bergjes van het eiwitmengsel op het bakpapier.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat de meringues in 2 uur minuten bros worden
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/frambozen-meringues/
3.2.2925