Chorizo in rode wijn
- 250gr. chorizo
- 2 dl stevige (Spaanse) rode wijn
- Olijfolie
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
- Verse peterselie (voor garnering)
- Snijd de chorizo in diagonale plakjes van ca. 1 cm dik.
- Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en de knoflook kort aan.
- Voeg de chorizo toe en bak tot deze licht krokant is en de olie uit het vlees vrijkomt.
- Voeg nu de wijn en het laurierblaadje toe en breng aan de kook.
- Laat zachtjes koken tot de wijn bijna volledig is gereduceerd en nog net de chorizo bedekt.
- Schep de chorizo in een schaaltje en garneer met de gehakte peterselie.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/chorizo-in-rode-wijn/
3.2.2802