Draadjesvlees met rode wijn

Draadjesvlees is misschien niet het meest fotogenieke gerecht, maar lekker is het wel!
Voor mij is draadjesvlees echt comfort food. Hoe langer je het laat stoven, hoe lekkerder het wordt. Door de rode wijn krijgt niet alleen het vlees een  lekkere smaak, maar ook de jus wordt extra lekker.

Meestal zet ik draadjesvlees aan het eind van de ochtend al op en laat ik het lekker de hele middag pruttelen.
De stooftijd hangt af van hoe dik het vlees is en ook van de kwaliteit. Soms heb ik runderlappen die in anderhalf uur boterzacht zijn en andere keren duurt het meer dan drie uur.
Draadjesvlees met rode wijn 4 Draadjesvlees met rode wijn 3

Draadjesvlees in rode wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5 personen
Ingrediënten:
  • ca. 800 gram runderlappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml rode wijn
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 flinke ui, in vieren gesneden
  • 1 rundvleesbouillonblokje
Bereiden:
  1. Vul de waterkoker en laat het water heet worden
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem
  3. Verhit wat boter in een braadpan en bak het vlees hierin snel aan beide kanten bruin
  4. Schenk de wijn erbij en voeg heet water toe tot het vlees net onder staat
  5. Doe de knoflook, laurier, kruidnagels, tijm,rode wijnazijn, ui en het bouillonblokje bij het vlees
  6. Laat het vlees zachtjes gaar stoven met het deksel op de pan (ca. 2,5-3 uur)
  7. Voeg zo nodig wat extra water toe
  8. Neem het vlees wanneer het gaar is uit de pan en zet even apart
  9. Verwijder met een schuimspaan de ui, laurier, tijm, knoflook en kruidnagel uit het vocht en laat tot één derde inkoken. Bindt de jus eventueel met wat maïzena of allesbinder
  10. Leg het vlees terug in de jus en laat nog even warm worden

Draadjesvlees met rode wijn 2

Een gedachte over “Draadjesvlees met rode wijn”

Reacties zijn gesloten.