De allerlekkerste minestrone soep

Dit is misschien wel de lekkerste soep die ik ooit heb gemaakt!
Een heerlijke zomerse soep bomvol verse groenten en lekkere gehaktballetjes.
Dit recept is voor een flinke pan minestrone soep. Je kan hier makkelijk met 6 tot 8 personen van eten. Overgebleven soep is goed in te vriezen, dus je hoeft niets weg te gooien!

Deze soep is een prima manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Daarom heb ik dit recept ook op geplaatst op mijn praktijkwebsite.  Eet hem als lunch, en je hebt al de helft van de dagelijkse hoeveelheid binnen!

Ik heb deze keer geen pasta in de soep gedaan, maar dat kan natuurlijk wel. De soep is dan alleen niet meer zo goed in te vriezen.
Je kunt ook heel goed voorgekookte pasta in een soepkom doen en daar de soep overheen gieten. Zo heb je toch soep met pasta én je kan de overgebleven soep invriezen voor later!

minestrone soep 3

Minestronesoep met balletjes

Gehaktballetjes:
400 gram rundergehakt
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel oregano
Snufje cayennepeper
1 klein uitje, fijn gesnipperd
1 eetlepel vers gehakte peterselie

Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar en draai er kleine balletjes van
Bewaar de balletjes tot gebruik in de koelkast

Soep:
1 winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 ui, gesnipperd
2 liter runderbouillon (van 3 tabletten)
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Snufje chilipoeder (naar smaak)
1 grote courgette, in kleine blokjes
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree á 140 gram
2 eetlepels vers gehakte peterselie
Twee handen verse spinazie
1 klein blikje witte bonen, afgespoeld
olijfolie

1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
2. Voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en ui toe en laat een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken
3. Voeg de bouillon, oregano, Italiaanse kruiden, chilipoeder, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer even door elkaar
4. Voeg de courgette en de gehaktballetjes toe en laat zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn (ca. 10 minuten)
5. Doe nu de witte bonen, spinazie en peterselie bij de soep en laat even mee warmen tot de spinazie geslonken is
6. Breng de soep voor het serveren op smaak met peper en zout

minestrone soep 2

Bewaren

25 gedachten over “De allerlekkerste minestrone soep”

  1. Toevallig alles in huis, (behalve de spinazie, maar had nog wat veldsla) dus deze ochtend maar eens gemaakt. Kan zeggen, ….even geproefd, en ik heb er geen spijt van. Erg lekker.
    Bedankt voor het delen.
    arie

  2. Voor vanavond deze soep gemaakt. Even geproefd en echt heerlijk. Ik heb er nog wel extra groente (prei, chamignons en paprika) en een aardappel in blokjes erbijgedaan. Omdat de soep in een multicooker is gemaakt, heb ik 1 liter water gebruikt. Deze soep zal ik zeker vaker maken. Bedankt voor het recept!

  3. Vandaag deze soep gemaakt samen met m’n dochter van 11. Wat een heerlijke soep! We hebben echt allemaal zitten smullen. Heb nog een klein beetje over dat de vriezer in gaat. Dit wordt een soep die we nog vaak zullen gaan maken!

  4. Wat een heerlijke soep. Restaurant waardig, rijke en volle smaak. Ik heb er nog wat pasta aan toegevoegd. Dank je wel voor het delen

  5. Hoi Marianne,

    Ik maak de soep vandaag. Nadat wij een dag kano gevaren hebben heb ik geen zin meer aan koken. En een soep uit blik is wel een keer lekker maar eigen gemaakt soep blijft toch lekkerder. Morgen een heerlijk soepje na een dagje op het water

    1. Hoi Annet,

      Superleuk dat je deze soep gaat maken!
      Ik hoop dat hij goed in de smaak valt 😉
      Veel plezier met varen morgen en eet smakelijk alvast!

  6. Hoi Marianne, ziet er heerlijk uit!
    Ik ga de soep maken voor 10 flinke eters.
    Wat ga ik extra toevoegen?
    En hoeveel gram pasta gebruik ik?

    Ik hoor graag van je

    1. Hoi Marion,
      Wat leuk dat je de soep gaat maken!
      Ik zou voor 10 grote eters gewoon het recept verdubbelen. Dan heb je zeker genoeg en wat overblijft kan je prima invriezen.
      Wat pasta betreft: dat is afhankelijk van wat je lekker vindt. Tussen de 50 en 75 gram ongekookte pasta zou naar mijn idee voldoende moeten zijn.
      Succes en eet smakelijk alvast! Laat je me weten hoe het heeft uitgepakt?

  7. Enkele weken geleden voor het eerst gemaakt, en alhoewel ik geen grote soepliefhebber ben (en al zeker niet in de zomer), kan ik deze soep wel alle dagen eten. Jammie!
    Alleen de balletjes van rundsgehakt ga ik aanpassen naar gemengd gehakt. En wat meer bonen. En mss aardappelblokjes. Kan niet wachten om weer een nieuwe lading te maken, nu zoveel als er in mijn grootste pot kan 😉 Dankjewel voor het delen van het recept.

  8. Ga m morgen maken. De soep gaat wel in de slow cooker. Ben benieuwd.

    1. Ik ben heel benieuwd hoe de soep lukt in de slowcooker, Sonja!
      Laat je me weten hoe hij geworden is?

  9. Het soepje staat nu te pruttelen en hij ruikt al heerlijk ? Laat je weten of ie ook zo lekker smaakte.

  10. Jaaa, super lekker. De kinderen vinden m ook heerlijk. En krijgen ze toch alle groenten binnen! Thanks

  11. Ik ga m vanavond maken, vervang alleen de courgette door bloemkool omdat ik courgette niet liet…weet jij zo of dat kan, en welke pasta gebruik je normaal als je die er ook indoet?

    1. Hoi Nathalie,

      Leuk dat je de soep gaat maken!
      Bloemkool kan prima als vervanger van courgette, lijkt me super lekker!
      Qua pasta gebruik ik het liefst pastaschelpjes, maar eigenlijk kan je alle soorten macaroni gebruiken.

  12. Lekker recept, bedankt voor het delen 🙂
    Ik heb de soep nu al een aantal keer gemaakt en het is al een van mijn favorieten geworden 🙂

Reacties zijn gesloten.