Crumble met aardbeien en rabarber

Een crumble als toetje is gewoon altijd een goed idee! Deze crumble met aardbeien en rabarber is lekker zomers. Vooral met een flinke bol vanille ijs er bovenop!

Ik ben dol op crumble. In de winter maak ik vaak crumble met appel en speculaas. In de zomer met nectarines of deze met aardbei en rabarber.
Ik heb voor deze crumble vers fruit gebruikt, maar fruit uit de diepvries kan ook heel goed. Je hoeft het fruit dan niet eerst te laten ontdooien, het kan zo de oven in.

crumble met aardbei en rabarber 2 crumble met aardbei en rabarber 3

Crumble met aardbeien en rabarber
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 350 gram aardbeien
  • 200 gram rabarber
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepel maïzena
  • 100 gram gesmolten boter
  • 160 gram bloem
  • 75 gram rietsuiker
  • 3 eetlepels amandelen
  • 50 gram havermout
  • Vanille ijs
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in
  2. Snijd de aardbeien en rabarber in stukjes en meng met de vanillesuiker en maïzena
  3. Leg het fruit in de ovenschaal
  4. Kneed de boter, bloem, suiker , amandelschaafsel en havermout tussen je vingers tot een kruimelig deeg
  5. Verdeel het deeg over het fruit en zet de schaal in de oven
  6. Laat de crumble in ca. 45 minuten gaar en krokant worden in de oven
  7. Serveer met een bol vanille ijs

crumble met aardbeien en rabarber 4