Tussen alle lekkere kerstgerechten van de laatste weken hoort natuurlijk ook een lekker bakrecept! Deze cranberry-sinaasappel tulband is perfect om met de feestdagen te serveren bij de koffie, of als dessert!
Eerder deze week kreeg ik een nieuwe keukenweegschaal.
Mijn oude stamde nog uit het jaar nul, dus ik was nodig aan een nieuwe toe!
Mijn nieuwe weegschaal is van het merk Sencor, nieuw in Nederland, maar al erg groot in Oost Europa.
Het leuke van dit merk vind ik de kleuren van hun producten. Mijn weegschaal is bijvoorbeeld knalrood, maar is ook verkrijgbaar in o.a. groen, blauw en felroze!
Naast weegschalen heeft Sencor ook blenders, mixers, keukenmachines en nog veel meer. Allemaal in vrolijke kleuren en, ook niet onbelangrijk, heel betaalbaar. Goede tip om jezelf of een andere foodie blij te mee maken voor de feestdagen!
Ik wilde mijn nieuwe weegschaal natuurlijk meteen gebruiken! Daarom ging ik aan de slag met deze lekkere cranberry tulband. Voor deze cake heb ik hetzelfde basisrecept genomen als ik voor al mijn cakes gebruik. Omdat er sinaasappelsap ingaat heb ik alleen één ei weggelaten om het niet te vochtig te maken. Met de cranberries en sinaasappelrasp erbij krijg je een heerlijke fris-zoete cake, perfect voor de feestdagen!
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel + 2 eetlepels extra
- sap en rasp van 1 middelgrote sinaasappel
- 150 gram verse cranberries
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet een tulbandvorm licht in en bestuif met wat bloem
- Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker
- Meng een voor een de eieren erdoor. Mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt
- Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe
- Voeg in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot er een luchtig cakebeslag ontstaat
- Spoel de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje
- Schep de cranberries om met twee eetlepels zelfrijzend bakmeel zodat ze met een laagje meel bedekt zijn
- Spatel de bessen door het beslag
- Stort het beslag in de tulbandvorm en laat de cake in ca. 60 minuten gaar worden in de oven
- Stort de tulband op en rooster en laat afkoelen
- Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker
Dit artikel is een samenwerking met Sencor. Zie de disclaimer voor meer informatie.
Een gedachte over “Cranberry-sinaasappel tulband”
Reacties zijn gesloten.