In deze courgettesoep gaat een hele bol knoflook. Dit lijkt misschien veel, maar door de knoflook te roosteren in de oven wordt hij veel milder en lekker zoet van smaak.
De combinatie van geroosterde knoflook met courgette, witte wijn en tijm is echt goddelijk!
Deze courgettesoep met geroosterde knoflook is lekker als lunch, maar ook zeker stevig genoeg om als avondmaaltijd te eten. Heerlijk met een stokbroodje kruidenboter erbij!
Deze soep is ook goed geschikt om in te vriezen, dus maak lekker een grote pan vol en vries in porties in! Zo heb je altijd een lekker en gezond zelfgemaakt soepje binnen handbereik!
Courgettesoep met geroosterde knoflook
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 4-6
Ingrediënten:
- 1 bol knoflook
- 4 courgettes, in stukjes
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml witte wijn
- 2 aardappels, geschild en in kleine blokjes
- 1 ui, grof gesnipperd
- 3 eetlepels verse tijm
- Olijfolie
- Extra nodig: staafmixer
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Snijd de bovenkant (kapje) van de bol knoflook en leg in een ovenschaaltje
- Besprenkel met olijfolie en laat de knoflook ca. 25 minuten in de oven roosteren tot de teentjes lichtbruin en zacht zijn.
- Verhit intussen in een grote (soep)pan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de courgette, ui, aardappel en tijm tot de courgette zacht is en licht begint te kleuren
- Voeg de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur rustig doorkoken tot de aardappel zacht is (ca. 10 minuten)
- Pel de teentjes geroosterde knoflook en doe bij de soep
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
- Serveer met wat druppels olijfolie en een beetje room