Chutney van rode ui en rode wijn

Chutney is lekker bij zo ongeveer alles.
Een goed chutney recept is dus eigenlijk onmisbaar!

Eerder deelde ik al eens een recept voor chutney met witte ui, die vooral vooral super lekker is bij kaas en kip.

Deze rode uienchutney met rode wijn is ook heel lekker bij (oude) kaas, maar vooral ook bij rood vlees.
Hij smaakt echt goddelijk bij gehaktbrood, balletjes gehakt of een broodje paté.

Dit recept is genoeg voor een grote pot vol.
Chutney kan je prima inmaken. Handig, want een voorraadje is nooit weg!

Chutney van rode ui en rode wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10 personen
Ingrediënten:
  • 1 kg rode uien
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 75 gram bruine suiker
  • 250 ml rode wijn of port
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnageltjes
Bereiden:
  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Dit gaat het beste met een mandoline
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime pan met dikke bodem en laat de ui en knoflook zachtjes bakken tot de ui zacht wordt.
  3. Voeg de chili vlokken, kruidnagel en kaneel toe en laat bakken tot de ui gaat karamelliseren, ca. 15 minuten
  4. Doe de azijn erbij en laat een minuut of twee sudderen
  5. Voeg nu de suiker en de wijn toe en laat zachtjes inkoken tot de chutney ongeveer de dikte van jam heeft
  6. Laat de chutney afkoelen en serveer bij vlees, kip, kaas of als topping op een broodje

Chutney met rode wijn

Bewaren

Bewaren