Chorizo in rode wijn

Kruidige warme chorizo met een stroperig laagje van rode wijn. Zooooo lekker!
Chorizo in rode wijn is misschien wel het lekkerste hapje dat ik ken! Heerlijk als tapa of als snack bij de borrel.

Chorizo in rode wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 250gr. chorizo
  • 2 dl stevige (Spaanse) rode wijn
  • Olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • Verse peterselie (voor garnering)
Bereiden:
  1. Snijd de chorizo in diagonale plakjes van ca. 1 cm dik.
  2. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en de knoflook kort aan.
  4. Voeg de chorizo toe en bak tot deze licht krokant is en de olie uit het vlees vrijkomt.
  5. Voeg nu de wijn en het laurierblaadje toe en breng aan de kook.
  6. Laat zachtjes koken tot de wijn bijna volledig is gereduceerd en nog net de chorizo bedekt.
  7. Schep de chorizo in een schaaltje en garneer met de gehakte peterselie.

 

Een gedachte over “Chorizo in rode wijn”

Reacties zijn gesloten.