Chocolade snacks met amandelen en zeezout

Chocolade…. het is een guilty pleasure waar ik gewoon maar niet vanaf kan blijven. En de combi van chocolade met amandelen en zeezout is echt verslavend lekker!

Ik ben een echte chocoholic.
Chocolade ijs, chocoladekoekjes, chocoladetaart… Ik krijg er maar geen genoeg van.
Sinds een jaartje weet ik dat ik gevoelig ben voor suiker en zuivel.
De tijd dat ik anderhalve reep Tony’s Chocolonely wegwerkte bij een kopje thee is dus helaas voorbij.

Tegenwoordig ga ik voor pure chocola. Nog steeds niet heel gezond, maar wel zuivelvrij en met een stuk minder suiker.
En in combinatie met amandelen en een snufje zeezout echt een hele lekkere snack voor bij mijn kopje thee!
chocolade snacks met amandelen en zeezout
Deze chocolade snacks zijn doodsimpel te maken.
je kan de chocolade au bain-marie laten smelten, maar in de magnetron gaat ook prima.
Breek de chocolade in stukjes en doe het in een hittebestendige kom. Zet de magnetron op 450 Watt en roer telkens na anderhalve minuut even door.

Wil je snel van de snacks kunnen genieten? Zet ze dan in de koelkast om hard te worden. In een kwartiertje zijn ze ‘ready to eat’!

chocolade snacks met amandelen en zeezout

Chocolade snacks met amandelen en zeezout
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 25 stuks
Ingrediënten:
  • 200 gram amandelen
  • 175 gram pure chocolade
  • grof gemalen zeezout
Bereiden:
  1. Leg een vel bakpapier klaar op je werkblad
  2. Doe de amandelen in een kom
  3. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron
  4. Giet de gesmolten bij de amandelen en roer door tot alle amandelen met een laagje chocolade bedekt zijn
  5. Schep met een lepel bergjes chocolade-amandelen op het bakpapier en bestrooi met een klein beetje zeezout
  6. Laat de chocolade hard worden (in de koelkast gaat het sneller) en bewaar de chocolade snacks in een afgesloten bakje.

chocolade snacks met amandelen en zeezout

Bewaren

Bewaren