Champignons in sherry-roomsaus

Champignons in roomsaus doen het altijd goed als voorgerecht. Deze champignons in romige sherry-saus staan in een oogwenk op tafel.

Bij een kerstdiner hoort natuurlijk een lekker voorgerecht!
Het liefst serveer ik voorgerechten die je van tevoren kunt bereiden. Soep, salade of een garnalencocktail bijvoorbeeld.
Toch is dit voorgerecht ook heel goed te doen. Als je alle ingrediënten van tevoren even snijd en klaar zet in de koelkast, tover je deze champignons in een handomdraai op tafel!

Door de sherry smaken deze champignons net even anders dan standaard champignons in roomsaus.
Lekker als voorgerecht of lunch. Serveer ze met knapperig donkerbruin stokbrood of geroosterd brood met roomboter!

Champignons in sherry-roomsaus 3 Champignons in sherry-roomsaus 4 Champignons in sherry-roomsaus 1

Champignons in sherry-roomsaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 500 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 ml room
  • 2 borrelglaasjes sherry
  • 4 eetlepels vers gehakte peterselie
Bereiden:
  1. Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan
  2. Doe de champignons, ui en knoflook tegelijk in de pan en laat even bakken.
  3. Voeg, als het vocht uit de champignons begint te komen, de room en sherry toe
  4. Laat inkoken tot je de saus dik genoeg vindt (ca. 5 minuten)
  5. Roer de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout

Champignons in sherry-roomsaus 2

2 gedachten over “Champignons in sherry-roomsaus”

Reacties zijn gesloten.