Mijn moeder kwam met het idee voor dit broodje ei.
Zij heeft dit broodje in de airfryer gemaakt en dat was erg in de smaak gevallen.
Nu heb ik geen airfryer, dus heb ik er een ovenversie van gemaakt. Ook heel erg lekker!
De hoeveelheid ei die je nodig hebt is een beetje afhankelijk van de grootte van de broodjes.
Mijn broodjes waren vrij groot en ik had alleen kleine eitjes in huis.
Uiteindelijk heb ik wat extra eiwit moeten gebruiken om mijn broodje te vullen.
Je kunt ook kleinere broodjes zoals kaiserbroodjes gebruiken, dan heb je aan één ei (maat M) genoeg.
Grotere eieren hebben ook iets langer nodig in de oven dan kleinere eitjes.
Controleer na een kwartiertje dus even of het ei gaar is.
Als het nodig is kan je het nog iets langer laten garen.
- 2 harde broodjes
- 2 plakjes ham
- 2 eieren (M of L, afhankelijk van de grootte van de broodjes)
- 2 eetlepels geraspte mozzarella (of andere kaas)
- 8 blaadjes basilicum
- 2 cherry tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de bovenkant van de broodjes en hol de broodjes uit
- Leg in elk broodje een plakje ham en strooi hier de geraspte kaas over
- Verdeel de blaadjes basilicum over de broodjes
- Breek de eieren een voor een in een kopje en giet ze voorzichtig in de broodjes
- Snijd de tomaatjes in tweeën en druk ze aan weerkanten van de dooiers in het ei
- Bestrooi de broodjes met peper en wat zout
- Zet de broodjes ei voor ca. 15-20 minuten in de oven tot het ei gestold is