Broccoli met oestersaus

Je kunt nooit genoeg recepten voor lekkere bijgerechten hebben.
En deze broccoli in oestersaus is weer echt een toppertje hoor!

Het is echt een heel fijn recept.
Het is snel klaar, lekker simpel en het smaakt alsof je het zo bij de Chinees hebt gehaald.
Heerlijk bij een stukje gemarineerde kip en rijst!


Broccoli met oestersaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • stukje gember van 2 cm, fijngehakt of geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 ½ eetlepel sojasaus
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel maïzena
Bereiden:
  1. Verhit een beetje (wok)olie in een wok of hapjespan
  2. Fruit de knoflook en gember even aan (pas op dat de knoflook niet donker kleurt!)
  3. Voeg de broccoliroosjes toe en laat een minuutje meebakken
  4. Meng intussen de azijn, oestersaus, suiker, sesamolie sojasaus, water en maïzena door elkaar en doe samen met de chilivlokken bij de broccoli in de pan
  5. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken tot de broccoli beetgaar is en de saus is ingedikt (ca. 8-10 minuten).

Broccoli met oestersaus

Bewaren

Bewaren

Bewaren