Cupcakes bakken doen we regelmatig hier thuis.
Op regenachtige middagen of verjaardagen kunnen de kinderen lekker hun zelfgebakken cupcakes versieren en opeten.
Altijd een succes en maar een klein half uurtje werk!
Vroeger haalde ik wel eens kant en klare bakmix voor cupcakes in huis, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig.
Zelf maken is net zo veel (of eigenlijk net zo weinig) werk en echt veel lekkerder.
Voor het bakken cupcakes gebruik ik altijd mijn standaard cakerecept als basis.
Dit recept is makkelijk te halveren of verdubbelen zodat je altijd precies zoveel kunt maken als je wilt.
De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor ongeveer tien stuks.
Basiskoken #6: Cupcakes bakken
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 10 stuks
Ingrediënten:
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verdeel 10 cupcake papiertjes over een cupcake- of muffinbakplaat
- Meng de boter met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa
- Voeg een voor een de eieren toe. Mix het eerste ei goed door het beslag voor je het tweede ei toevoegt
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en mix door elkaar
- Verdeel het cakebeslag over de cupcakevormpjes en zet in de oven
- Laat de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar worden.
- Voor je ze uit de oven haalt kan je controleren of de cupcakes gaar zijn door er een houten satéprikker in te steken.
- Wanneer deze er schoon weer uitkomt zijn de cupcakes gaar