Alleen de heerlijke geur in je huis maakt het bakken van dit bananenbrood al de moeite waard!
Blijven er bij jou ook altijd van die zwart gespikkelde bananen op de fruitschaal liggen?
Hoe rijper de bananen, des te beter je er bananenbrood van kunt maken.
Niet meer weggooien dus, maar lekker bananenbrood bakken!
Je kunt dit bananenbrood eten bij de thee of koffie, maar je kunt er ook een heerlijk dessert van maken.
Warm een dikke plak bananenbrood even op in de oven en serveer met een bolletje vanille- of kaneelijs en een toef slagroom. Hmmmmmm!
Dit recept leent zich ook uitstekend voor het maken van muffins.
De baktijd is dan ca. 20 minuten.
Baking soda
Ik dit recept gebruik ik baking soda.
Dit zorgt ervoor dat het bananenbrood lekker luchtig wordt.
Baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, is verkrijgbaar bij de betere supermarkten en is te vinden bij de bak producten.
Ook bij gezondheidswinkels en sommige drogisten wordt baking soda verkocht.
- 4 (over)rijpe bananen
- 75 gram roomboter
- 1 theelepel vanille extract
- 80 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel baking soda
- Snufje zout
- ½ theelepel kaneel
- 175 gram bloem
- 75 gram pecannoten, grof gehakt
- 50 gram extra pure chocolade, gehakt
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur zonder bruin te laten worden
- Prak in een grote kom de bananen met een vork tot puree
- Voeg de gesmolten boter, vanille extract, suiker, ei, baking soda, zout en kaneel toe en meng goed door elkaar
- Zeef de bloem erboven en spatel samen met de gehakte pecannoten en chocolade door het beslag. Pas op dat je niet teveel mengt, dan verliest het deeg zijn luchtigheid.
- Schep het deeg in een ingevette brood- of cakevorm en laat in de oven in ca 55-60 minuten gaar worden.
- Controleer of het brood gaar is door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt is het brood gaar.