Arretjestaart

Deze arretjestaart is waarschijnlijk de simpelste taart ooit, maar lekker is hij  wel!

Het mooie van dit taartje is dat er geen oven aan te pas komt. Ideaal voor als je met je met je kinderen de keuken in wilt.
Arretjestaart
Als je wilt kan je er zelf nog van alles aan toevoegen. Stukjes gedroogd fruit, chocolade, nootjes… Noem maar op. Het kan allemaal.

In dit recept zijn rauwe eieren verwerkt. Als je liever geen rauw ei gebruikt kan je ook gepasteuriseerde eieren nemen.
Arretjestaart

Arretjestaart
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8-10 personen
Ingrediënten:
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8gram)
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels cacao
  • 200 gram tarwe biscuitjes
Bereiden:
  1. Bekleed de bodem en de randen van een kleine springvorm (ca. 18cm) met bakpapier
  2. Laat de boter zachtjes smelten in een steelpannetje en laat iets afkoelen
  3. Mix ondertussen de suiker, vanillesuiker, eieren en de cacao tot een schuimige massa
  4. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar. Zorg wel dat de boter niet heet meer is, anders gaan de eieren stollen
  5. Breek de biscuitjes in kleine stukjes en spatel door het botermengsel
  6. Stort het beslag in de springvorm en strijk glad
  7. Zet de arretjestaart in de koelkast en laat in ca. 2-3 uur opstijven

Arretjestaart

Let op: Dit recept bevat rauwe eieren en is daarom niet geschikt voor risicogroepen als ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Een gedachte over “Arretjestaart”

  1. Hoi Marianne, ik maak al jaren arretjescake en ik maak dit in een pan. Ik smelt de boter doe dan de suiker met cacao erbij en dan roer ik de geklutste eieren erdoorheen, ik verwarm het al roerende zodat de eieren verhit zijn dus voor iedereen te eten.
    MVG Bianca

Reacties zijn gesloten.