Aardappelsalade

Vooral in de zomer is aardappelsalade onmisbaar bij ons thuis. We eten het vooral bij de barbecue, maar ook vaak in plaats van aardappels bij de avondmaaltijd.
Vroeger kocht ik altijd kant en klare aardappelsalade uit de supermarkt. Niets mis mee, maar sinds ik vorig jaar voor het eerst zelf aardappelsalade maakte komt er hier alleen nog homemade salade op tafel!

Geef de salade wel even de tijd om goed af te koelen voor je hem serveert. Het liefst maak ik deze aardappelsalade een dagje van tevoren zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.
aardappelsalade 3

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 1 kilo geschilde vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 125 gram zure room
  • 1 eetlepels scherpe Franse mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 augurken, fijngehakt
  • 3 hardgekookte eieren, grof gehakt
Bereiden:
  1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook
  2. Snijd de aardappels in kwarten en kook ze in ca. 12-15 minuten gaar, maar nog wel stevig
  3. Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in blokjes van ca. ½ cm x ½ cm
  4. Doe de aardappelblokjes in een kom en schep er de azijn doorheen. Zet apart en laat verder afkoelen
  5. Meng intussen de zure room, mosterd, mayonaise en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout
  6. Doe de bleekselderij, ui, augurk en de eieren bij de aardappelblokjes
  7. Voeg ook de dressing toe en schep alles goed door elkaar
  8. Breng zo nodig op smaak met zout en peper en laat minstens drie uur in de koelkast afkoelen

aardappelsalade 2