Barbecue: Honing-balsamico champignons

Bij een barbecue draait het natuurlijk voornamelijk om vlees.
Maar wist je dat het ook heel lekker (en makkelijk) is om groenten op de barbecue klaar te maken?


Naast speklapjes, hamburgers en saté liggen er bij ons bijvoorbeeld altijd gemarineerde plakken courgette, aubergine en stukken paprika op de grill.

Vorige week heb ik deze simpele champignon spiesjes uitgeprobeerd. Ze zijn zo simpel dat het eigenlijk geen recept mag heten, maar gewoon te lekker om niet te delen. Bij deze dus!
Nu maar hopen dat het nog een paar dagen barbecue weer wordt deze zomer!

Barbecue: Gegrilde honing-balsamico champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 8 spiesjes
Ingrediënten:
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 8-10 houten satéprikkers
Bereiden:
  1. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd de onderkant van de steeltjes
  2. Hak de knoflook fijn en meng in een afsluitbare bak met de olijfolie, balsamico azijn en honing
  3. Breng op smaak met peper en wat zout
  4. Voeg de champignons toe en schep om zodat ze volledig met de marinade bedekt zijn
  5. Dek de bak af en laat de champignons ministens een uur marineren in de koelkast
  6. Laat intussen de satéprikkers weken in water
  7. Neem de champignons uit de marinade en rijg ze aan houten satéprikkers
  8. Grill de spiesjes ca.3 minuten op een hete barbecue. Draai ze om en grill ze in nog eens 3 minuten verder gaar