3x water met een smaakje

Net als iedereen weet ik best dat het belangrijk is elke dag voldoende te drinken. Toch heb ik er vaak moeite mee mijn dagelijkse hoeveelheid vocht binnen te krijgen. In de winter drink ik iedere dag moeiteloos een paar liter thee. Zo kom ik makkelijk aan mijn twee liter vocht per dag. Maar nu het weer warmer wordt heb ik minder trek in thee en moet ik op een andere manier aan mijn twee liter vocht zien te komen.

Helaas ben  ik geen water drinker. Eén of twee glazen lukt nog wel, maar meer krijg ik echt niet weg. Frisdrank en ranja heb ik totaal geen moeite mee, maar de hoeveelheden suiker die ik daarmee binnenkrijg word ik ook weer niet vrolijk van.
Gelukkig is er een manier om zelf water met een smaakje zonder extra calorieën te maken, gewoon door er fruit of kruiden aan toe te voegen. Je zult er versteld van staan hoeveel smaak een schijfje komkommer of citroen aan je glaasje water toevoegt!
Zelf maak ik mijn water meestal per glas, maar je kan natuurlijk ook heel goed een grote kan maken en in de koelkast zetten.
Ik heb mijn drie favorieten voor je op een rijtje gezet!


1. Citroen & Gember
Lekker fris door de citroen en pittig door de gember.
3x smaakwater 2
Bereiden: 
Snijd een schijfje van een schoon geboende citroen en haal de schil van een klein plakje gember. Doe de citroen en de gember in een glas en schenk er (bron)water overheen. Laat een paar minuten staan zodat de citroen en de gember hun smaak kunnen afgeven.

 


2. Frambozen & Munt
Je proeft vooral de munt. De frambozen geven het water een subtiele, zoete smaak.
3x smaakwater 3
Bereiden:
Kneus twee muntblaadjes door er met je nagel doorheen te prikken en was een stuk of vier verse frambozen. Doe de munt en frambozen in een glas en schenk er (bron)water overheen. Laat een paar minuten staan.


3. Citroen & Komkommer
Dit is mijn favoriet! Zo lekker fris!
3x smaakwater
Bereiden:
Snijd een schijfje van een schoon geboende citroen en een plakje van een komkommer. Doe de citroen en komkommer in een glas en schenk er (bron)water overheen. Laat even een paar minuten staan voor de smaak.


Dit zijn mijn drie favorieten, maar er zijn natuurlijk talloze combinaties te bedenken. Hieronder een paar combi’s die ik op Pinterest tegenkwam:

* Sinaasappel & Gember
* Mango & Gember
* Komkommer & Munt
* Appel & Kaneelstokje
* Komkommer & Watermeloen

Hoe drink jij je water het liefst?