Het zonnetje schijnt weer en dus is het tijd voor….IJS!
Omdat we hier thuis moeten oppassen met zuivel, kan ijs kopen soms lastig zijn.
Gelukkig is zelf zuivelvrij sorbetijs maken heel makkelijk en ook nog eens onwijs lekker!
Voor het maken van sorbetijs heb je eigenlijk maar drie ingrediënten nodig: fruit, suiker en water.
Ik gebruik diepvriesfruit. Gewoon, omdat het makkelijk is.
Als je wilt kan je natuurlijk ook vers fruit nemen.
Je kan er zelf extra dingen aan toevoegen zoals bijvoorbeeld citroensap, vanillearoma of chocoladestukjes, maar in de basis ben je met drie ingrediënten klaar.
IJs hoeft voor mij niet zo nodig slank of gezond te zijn.
In mijn sorbetijs verdwijnt dan ook een aardige hoeveelheid suiker.
Voor een gezondere variant kan je minder suiker gebruiken of de suiker (gedeeltelijk) vervangen door bijvoorbeeld honing.
- 250 ml water
- 150 gram suiker
- 500 gram mangostukjes (diepvries)
- Sap van 1 citroen
- Breng het water aan de kook in een steelpannetje
- Draai het vuur uit en voeg de suiker toe
- Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur
- Doe de mangostukjes in de kom van een blender of in de keukenmachine
- Voeg de suikersiroop en citroensap toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook)
- Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur in de diepvries
- Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur terug in de diepvries.
- Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen
- 250 ml water
- 250 gram suiker
- 500 gram frambozen (diepvries)
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel vanille aroma
- Breng het water aan de kook in een steelpannetje
- Draai het vuur uit en voeg de suiker toe
- Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur
- Doe de frambozen in de kom van een blender of in de keukenmachine
- Voeg de suikersiroop, citroensap en vanille aroma toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook)
- Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur in de diepvries
- Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur terug in de diepvries.
- Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen
- 250 ml water
- 200 gram suiker
- 500 gram ananas stukjes (diepvries)
- Breng het water aan de kook in een steelpannetje
- Draai het vuur uit en voeg de suiker toe
- Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur
- Doe de stukjes ananas in de kom van een blender of in de keukenmachine
- Voeg de suikersiroop toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook)
- Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur terug in de diepvries
- Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur in de diepvries.
- Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen