Vaak blijven verse kruiden over. Omdat verse kruiden lastig te bewaren zijn worden ze vaak weggegooid. Zonde, want van bijna alle kruiden kun je heel eenvoudig heerlijke kruidenboter maken!
Ik heb mijn drie favorieten hier voor je op een rijtje gezet!
Peterselie-knoflookboter is heerlijk op een stokbroodje, maar ook bij een biefstukje of om aardappels in te bakken.
Pestoboter smaakt lekker door gekookte pasta of bij een stukje gegrilde kip.
Koriander-citroen boter is heerlijk bij een stukje vis of om garnalen in te bakken.
Rol de kruidenboter in plasticfolie en vries hem in. Wanneer je de boter wilt gebruiken snijd je af wat je nodig hebt en de rest blijft in de diepvries! Zo heb je nog maanden plezier van de kruiden die je anders misschien had weggegooid!
- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook, geperst of heel fijn gehakt
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Zout naar smaak
- Doe de boter in een bak of kom
- Voeg de knoflook en peterselie toe en meng goed door met een vork door elkaar te prakken
- Breng op smaak met zout

- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 2 flinke eetlepels groente pesto
- Doe de boter in een bak of kom
- Voeg de pesto toe en meng goed door met een vork door elkaar te prakken

- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- Rasp van een halve citroen
- ½ eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- Doe de boter in een bak of kom
- Voeg de koriander, citroenrasp en citroensap toe en meng goed door met een vork door elkaar te prakken
- Breng op smaak met zout

Een gedachte over “3 x kruidenboter”
Reacties zijn gesloten.