zoetzure komkommer 1

Zoetzure komkommer

Door de lekkere frisse smaak is zoetzure komkommer het perfecte bijgerecht voor bij een pittige maaltijd.

Bij ons thuis aten we vroeger best vaak uitgebreid bami of nasi. Mijn ouders maakten dan zelf saté,  hete kip en sambal boontjes en er kwamen altijd gebakken uitjes, gebakken ei, rolletjes ham en natuurlijk kroepoek op tafel.
Ik weet nog goed hoe gezellig ik dat altijd vond. Een hele tafel vol met allemaal heerlijke dingen en dan lekker eten met z’n allen!

Het recept voor deze zoetzure komkommer is eigenlijk heel simpel. Een kind kan de was doen! De kans is groot dat je dit recept al kent of er misschien al je eigen versie van maakt. Toch wilde ik het recept graag met jullie delen, omdat deze zoetzure komkommer me nog altijd aan mijn jeugd doet denken.

De komkommer wordt lekkerder naarmate je hem langer in de azijn laat staan. Het is dus een goed idee om hem een dagje van tevoren te maken! Je maakt zoetzure komkommer gewoon met gele natuurazijn of kruidenazijn.
zoetzure komkommer 3

Zoetzure komkommer
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 2 komkommers
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • gele natuurazijn of kruidenazijn
Bereiden:
  1. schil de komkommers en snijd met een schaaf in dunne plakjes
  2. strooi het zout over de komkommer en laat een half uurtje staan
  3. Knijp de komkommer lichtjes uit en doe in een bak of schaal
  4. Giet er zoveel azijn op dat de komkommer net onder staat
  5. voeg de suiker toe en meng even door elkaar
  6. laat de komkommer minstens een uur in de koelkast staan
  7. giet voor het serveren de azijn af en breng op smaak met wat versgemalen peper

 

zoetzure komkommer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *