Zoete bananen omelet

Mijn tante gaf me dit heerlijke recept voor bananen omeletjes.
Ze zijn heel makkelijk te maken en een goede manier om je overrijpe bananen op te maken!

De hoeveelheid in dit recept is afgestemd op twee personen. Ik heb er tien kleine omeletjes van gebakken, maar je kunt natuurlijk ook twee grotere omeletten maken.
Toen ik dit recept maakte had ik nog precies drie eieren in huis, dus kon ik maar een tweepersoons portie maken. Paul en ik hebben allebei één omeletje gegeten, de kinderen hadden de rest binnen vijf minuten op! Ik kan dus wel zeggen dat dit recept kidsproof is!

Deze bananen omeletjes zijn in principe een ontbijtgerecht, maar je kan ze ook heel goed als dessert serveren met bijvoorbeeld een bol vanille ijs en karamelsaus!

Zoete bananen omelet
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 3 eieren
  • 1 overrijpe banaan
  • 1 theelepel vanille extract
  • Poedersuiker (voor serveren)
Bereiden:
  1. Prak de banaan fijn
  2. Klop de eieren los met de banaan en het vanille extract
  3. Verhit wat boter of olie in en koekenpan
  4. Bak kleine omeletjes van het eiermengsel
  5. Bestrooi de omeletjes voor het serveren met een beetje poedersuiker

banaan omeletjes 2

Een gedachte over “Zoete bananen omelet”

Reacties zijn gesloten.