Zoete appel loempia’s

Met loempia vellen kan je veel meer maken dan alleen traditionele loempia’s.
Ik had nog een heleboel loempia vellen over van een mislukt pizza-loempia experiment. Zonde om weg te gooien, dus ging ik op zoek naar een ander lekker idee.
Op Pinterest zag ik loempia’s voorbij komen met zoete vulling. Dat leek me wel het proberen waard! Hoefde ik m’n loempia vellen niet weg te gooien en hadden we ook direct iets lekkers bij de koffie!

Er zitten ongeveer 40 loempia vellen in een verpakking. 40 appel loempia’s tegelijk is natuurlijk wel een beetje veel (zelfs voor mij!). Gelukkig kan je de voorbereidde loempia’s heel goed invriezen. Ideaal om in je vriezer te hebben als je onverwacht visite krijgt!

Ik heb geprobeerd een beetje duidelijk uit te leggen hoe je de loempia’s het beste kunt rollen. In dit filmpje wordt het voorgedaan. Misschien wel handig om even te bekijken voor je aan de slag gaat!

zoete appel loempia's4 zoete appel loempia's3

Zoete appel loempia's
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12 stuks
Ingrediënten:
  • 2 zure appels (ik gebruikte goudrenet)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 12 ontdooide loempia vellen
  • Zonnebloemolie (om te frituren)
Bereiden:
  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
  2. Meng er de citroensap, maïzena, suiker en kaneel doorheen
  3. Leg een loempiavel met een punt naar beneden op je werkblad.
  4. Bedek de overige vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen
  5. Schep ongeveer twee eetlepels van het appelmengsel op de onderkant van het loempiavel
  6. Vouw de onderste punt van het deeg over de vulling en rol op tot halverwege
  7. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg verder op
  8. Bevochtig het laatste stukje met wat water voor je de loempia dicht rolt
  9. Herhaal dit met de overige loempia vellen tot het appelmengsel op is
  10. Leg de loempia’s ca. 45 minuten in de diepvries voor je ze gaat frituren
  11. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan, of verwarm de frituurpan op 170 graden
  12. Frituur 3 à 4 loempia’s tegelijk voor ca. 5 à 6 minuten tot ze goudbruin zijn
  13. Laat ze even uitlekken op keukenpapier
  14. Bestrooi met poedersuiker en serveer

zoete appel loempia's2

2 gedachten over “Zoete appel loempia’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *