Zoete aardappelkoekjes met tonijn (Foodblogswap)

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap.
Ik mocht deze keer koken van de blog van Mirne, Season With Love.

Het heeft deze keer wel even geduurd voor ik een recept kon kiezen. Op deze blog staan zoveel lekkere dingen! En als je op zoek bent naar een goed recept voor kroketten ben je hier zeker aan het goede adres. Ik heb er in ieder geval een aantal in mijn favorieten opgeslagen!

Op Season With Love staat ook een recept voor aardappel koekjes met tonijn. Omdat ik al een tijdje een recept wilde maken voor aardappelkoekjes is het uiteindelijk dit recept geworden. De aardappel heb ik vervangen door zoete aardappel en ik heb de koekjes wat pittiger gemaakt met chili vlokken en rode ui.
Wij hebben ze als snack gegeten, maar als lunch of voorgerecht zouden ze ook prima kunnen.

Pas wel op met de dipsaus, die is namelijk erg spicy! Wij houden van pittig, maar als je het liever iets milder hebt kan je beter een halve eetlepel srirachasaus voor de dipsaus gebruiken in plaats van een hele eetlepel.

Zoete aardappelkoekjes met tonijn 3 Zoete aardappelkoekjes met tonijn 2

Zoete aardappelkoekjes met tonijn (Foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 10 stuks
Ingrediënten:
  • Voor de koekjes:
  • 700 gram zoete aardappel
  • 120 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 1 kleine rode ui
  • 30 gram paneermeel
  • 1 ei
  • Voor de dipsaus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 2 eetlepels citroensap
Bereiden:
  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
  2. Kook de zoete aardappel gaar en zet even apart om af te koelen
  3. Doe de blokjes aardappel in een grote kom en prak fijn met een vork
  4. Snipper de ui en voeg samen met de tonijn, knoflookpoeder, chili vlokken, paneermeel en ei toe aan de zoete aardappel
  5. Meng alles goed door elkaar en vorm er met je handen 10 ‘koekjes’ van
  6. Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan en bak de koekjes aan weerskanten bruin.
  7. Maak intussen de dipsaus door de ingrediënten door elkaar te mengen.
  8. Leg de koekjes als ze gaar zijn op een bordje en serveer met de dipsaus

Zoete aardappelkoekjes met tonijn 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Zoete aardappelkoekjes met tonijn (Foodblogswap)”

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Nog nooit eerder gedacht aan de combinatie van zoete aardappel en tonijn, maar ik ga het eens proberen! Enneh… ook die kroketjes ga ik even opzoeken =).

Reacties zijn gesloten.