Zoete aardappel met rozemarijn en spek

Diegenen die mij al langer volgens weten het waarschijnlijk al: ik ben een enorme fan van zoete aardappels!
Nog niet zo lang geleden proefde ik zoete aardappel voor het eerst en ik was meteen verkocht!
Naast dat zoete aardappel heel erg lekker is, is hij ook nog eens goed voor je. Zoete aardappels zitten namelijk bomvol antioxidanten, vezels en vitamine C.

Met dit recept heb ik er echt weer een favoriet gerecht bij. Naast dat het super lekker smaakt is het ook nog eens kinderlijk eenvoudig te maken. Het enige ‘minpuntje’ is misschien dat de aardappels ruim een uur in de oven nodig hebben. Wel even wachttijd dus, maar qua voorbereiding ben je in vijf minuutjes klaar.
De oventijd hangt af van de grootte van de aardappels. Ik had flinke aardappels van zo’n 300 gram per stuk en die hadden 75 minuten nodig.
Zorg wel dat je de aardappels goed diep insnijd, anders blijft het niet ingesneden gedeelte wat harder.

Geroosterde zoete aardapel met rozemarijn en spek 1  Geroosterde zoete aardapel met rozemarijn en spek 3

Zoete aardappel met rozemarijn en spek
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 2 zoete aardappels van ca. 300 gram per stuk
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd met een scherp mes de zoete aardappels in. Zorg dat je ze zover mogelijk insnijdt zonder ze Helemaal door te snijden.
  3. Snijd de plakjes spek in stukjes en duw de stukjes tussen de ingesneden aardappels
  4. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en steek ze in de aardappels
  5. Besprenkel de zoete aardappels royaal met olijfolie en leg ze in een ovenschaal
  6. Laat ze in ca. 75 minuten gaar worden in de oven

Geroosterde zoete aardapel met rozemarijn en spek 2
Meer recepten met zoete aardappel? Je kan er ook curry, chips of soep van maken!

2 gedachten over “Zoete aardappel met rozemarijn en spek”

Reacties zijn gesloten.