Zelfgemaakte rabarberjam

Zelf jam maken is echt een fluitje van een cent. En zelfgemaakte rabarberjam is zo lekker, daar kan geen potje jam uit de supermarkt tegenop!

Met rabarber kan je veel lekkere dingen maken. Eerder maakte ik al een crumble met rabarber en aardbei (aanrader!) en bij veel bloggers zie ik de heerlijkste taarten en cakes met rabarber voorbij komen.
Rabarberjam stond al een tijdje op mijn lijstje. Ik had het idee dat jam maken best wat werk is, maar dat valt dus reuze mee. In twintig minuten had ik twee grote potten rabarberjam gemaakt.

Rabarberjam is natuurlijk lekker als broodbeleg, maar ook in de yoghurt of verwerkt in cake of taart doet hij het erg goed.
Deze jam is vrij dik en stevig. Als je liever een wat dunnere jam wilt, voeg dan aan het begin wat water of sinaasappelsap toe.

Rabarberjam 3 Rabarberjam 2

Zelfgemaakte rabarberjam
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 flinke potten jam
Ingrediënten:
  • 750 gram rabarber
  • 650 gram geleisuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • sap van ½ citroen
  • 1 vanillestokje
Bereiden:
  1. Snijd de rabarber in kleine stukjes in doe in een ruime pan met dikke bodem
  2. Meng de suiker, kaneel en het citroensap door de rabarber
  3. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe samen met het vanillestokje in de pan
  4. Verwarm de rabarber tot een kokende massa
  5. Blijf roeren terwijl je de jam vier minuten hard laat doorkoken
  6. Laat de jam afkoelen of doe hem in gesteriliseerde potjes als je de jam voor langere tijd wilt bewaren

Rabarberjam 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Zelfgemaakte rabarberjam”

Reacties zijn gesloten.