Zelfgemaakte appelmoes

Een goede vriendin wist me laatst te vertellen dat er in elke pot appelmoes gemiddeld drie wormen verwerkt zijn…. Of dit ook echt zo is weet ik natuurlijk niet, maar ik ben toch met andere ogen naar appelmoes uit een pot gaan kijken.
Zelf appelmoes maken stond al een tijd op mijn lijstje, maar na dat wormenverhaal  vond ik het echt tijd worden!
En zelfgemaakte appelmoes is niet alleen gegarandeerd wormenvrij, maar ook nog eens veel lekkerder dan de appelmoes uit de supermarkt!

Voor mijn appelmoes heb ik Granny Smith appels gebruikt, die zijn lekker zuur. Je kunt ook prima wat zoetere appels gebruiken, of een combinatie van zoete en zure appels.

zelfgemaakte appelmoes 3

Homemade appelmoes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 10 appels
  • 125 gram lichtbruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 ml water
  • Sap van 1 citroen
Bereiden:
  1. Schil de appels, snijd het klokhuis eruit en snijd de appels in grove stukken
  2. Doe de appels in een pan met dikke bodem
  3. Voeg de suiker, kaneel, water en citroensap toe en breng zachtjes aan de kook
  4. Laat de appels ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot ze goed zacht zijn
  5. Pureer de appels met een stafmixer of in de blender
  6. Laat de appelmoes eerst afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt koud worden in de koelkast

appelmoes 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *