Zalm bombe met garnalen

Met deze zalm bombe zet je een geweldig voorgerecht op tafel dat in een chique restaurant niet zou misstaan!

Zo’n zalm bombe ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dit voorgerecht staat binnen een half uurtje op tafel en is echt niet moeilijk om te maken!
En het mooiste is nog dat je ze ruim van tevoren kunt klaarmaken. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is ze op tafel zetten en alle complimenten in ontvangst nemen!
Leg een paar sneetjes geroosterd wit brood op een mooi bordje, geef dit erbij met wat roomboter en het plaatje is compleet!

Het is wel handig de saus een paar uur van tevoren te maken. Door de saus even in de koelkast te zetten wordt hij dikker, waardoor de zalm timbaaltjes steviger worden.
Het recept voor de saus is voor ongeveer 200 ml. Overgebleven saus is lekker op een stokbroodje of bij vlees of kip.
Je kunt natuurlijk ook whiskysaus uit een flesje gebruiken, de smaak is dan wel anders.

Whisky saus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • Voor de saus:
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • ½ theelepel worcestersaus
  • ½ eetlepel citroensap
  • Ca. 5 druppels tabasco
  • 1 eetlepel whisky
  • Snufje zout
Bereiden:
  1. Klop in een kom de slagroom lobbig, net iets dikker dan mayonaise
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar
  3. Laat in de koelkast koud worden

bombe van zal met garnalen2

 

Zalm bombe met garnalen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 300 gram hollandse garnalen
  • 4 eetlepels whiskysaus
  • 250 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • Extra nodig: 4 kleine schaaltjes of koffiekopjes, plastic folie
Bereiden:
  1. Meng de garnalen met vier eetlepels whiskysaus en de gehakte dille
  2. Bekleed de kopjes of schaaltjes met plastic folie
  3. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Laat de randen iets overhangen
  4. Verdeel de garnalen over de kopjes en druk iets aan
  5. Vouw eerst de zalm terug over de garnalen
  6. Vouw daarna de plastic folie eroverheen en druk goed aan
  7. Laat minstens een uur in de koelkast koud worden
  8. Vouw voor het serveren het plasticfolie terug en zet de kopjes ondersteboven op een bordje
  9. Til het kopje voorzichtig op terwijl je de folie vasthoud
  10. Verwijder als laatste de folie en garneer met een takje dille