Yoghurt met grapefruit en honing granola

Yoghurt met grapefruit en honing granola is een lekker én gezond ontbijt waarmee je meteen een flinke portie fruit en vezels binnenkrijgt!

Het maken van dit ontbijt is wel even een werkje, maar het is zeker de moeite waard! Ook als verantwoord tussendoortje is deze yoghurt echt heerlijk.
Het toasten van de havermout is voor een doordeweekse ochtend waarschijnlijk een beetje veel werk. Gelukkig kan je deze granola prima in een grotere hoeveelheid van tevoren maken en bewaren in een goed afsluitbare pot of bak. Zo heb meteen voor een week of twee genoeg!
Combineer de granola ook eens met een ander soort fruit of soja yoghurt!

De combinatie van grapefruit en yoghurt lijkt erg zuur, maar door de granola is lekker zoet door de honing. En door de grapefruit even te marineren in een schep honing wordt deze ook een stuk zoeter waardoor hij super combineert met de zure smaak van de yoghurt.

Yoghurt met grapefruit en honing granola
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 1
Ingrediënten:
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 grapefruit
  • 4 el havermout
  • 1 el blanke amandelen, grof gehakt
  • 1 el pistachenootjes, grof gehakt
  • 3 eetlepels honing
Bereiden:
  1. Schil de grapefruit en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen vandaan
  2. Meng de grapefruit met 1 eetlepel honing en laat even staan
  3. Vermeng intussen de havermout met de noten en 2 eetlepels honing
  4. Verwarm het havermout mengsel ca. 5 minuten op laag vuur in een droge koekenpan onder voortdurend roeren. Pas op dat de honing niet aanbrandt
  5. Laat de havermout even afkoelen op een bord
  6. Doe de havermout in een schaaltje en leg er de partjes grapefruit op
  7. Giet de yoghurt erover en garneer met wat achtergehouden partjes grapefruit en nootjes

ontbijt met yoghurt en havermout2