Yoghurt met gebakken appel

’s Ochtends is het bij ons thuis altijd topdrukte. Uitgebreid ontbijt koken is er, vooral doordeweeks, niet bij. Meestal ontbijten we  vrij standaard met een boterhammetje, crackers, beschuit of yoghurt met muesli.

Deze yoghurt met gebakken appel is weer eens wat anders en kost helemaal niet zoveel tijd om te maken.
Het is heerlijk als de appel nog warm is, maar je kan dit ontbijtje ook heel goed de avond van tevoren maken en in de koelkast zetten voor ’s ochtends.
Als toetje doet yoghurt met gebakken appel het trouwens ook erg goed. De warme appeltjes zijn ook super lekker met vanille- of kaneelijs!

yoghurt met gebakken appeltjes 3

Yoghurt met gebakken appel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 1 appel
  • 2 eetlepels honing
  • Snufje kaneel
  • Griekse yoghurt
Bereiden:
  1. Was de appel en snijd in vier partjes. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakjes van ca. 3 mm dik
  2. Verhit in een steelpannetje een klein beetje boter
  3. Bak de appel op laag vuur tot deze zacht begint te worden
  4. Voeg de honing en kaneel toe en laat de appel op laag vuur verder zacht worden, en de honing stroperig
  5. Schep de helft van de appel en honing in een schaaltje
  6. Schep hier de yoghurt bovenop en verdeel de rest van de appel weer over de yoghurt
  7. Serveer direct of laat eerst (afgedekt) koud worden in de koelkast

yoghurt met gebakken appeltjes 2

2 gedachten over “Yoghurt met gebakken appel”

  1. Hi Marianne, vanmorgen dit heerlijke ontbijtje gemaakt, ik heb ervan genoten 🙂 bedankt voor dit fijne recept!

Reacties zijn gesloten.