Wraps met spinazie en geitenkaas

Af en toe eet ik iets in een restaurant wat ik thuis meteen wil namaken. Dat was ook het geval met deze wraps met spinazie.

Ik at vorige week super lekkere wraps met spinazie als lunch bij SamSam in Enschede.
Afgelopen weekend heb ik ze thuis geprobeerd na te maken en dat is erg goed gelukt! (al zeg ik het zelf)

Ik gebruikte meergranen wraps, die zijn net iets steviger en er zit meer smaak aan dan de ‘gewone’ wrap tortilla’s.
Aan twee wraps heb je genoeg als lunch of lichte avondmaaltijd voor twee personen.

wraps met spinazie en geitenkaas 1

Wraps met spinazie en geitenkaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 30 gram pijnboompitten
  • 200 gram spinazie
  • 125 gram kastanjechampignons, grof gehakt
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 70 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 2 tortilla wraps
  • Flinke hand geraspte pittige geitenkaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een velletje keukenpapier
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
  4. Voeg de champignons toe en bak even mee
  5. Doe de spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes erbij en roerbak alles tot de spinazie is geslonken
  6. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de tortilla wraps
  7. Rol de wraps stevig op en leg ze met de vouwkant naar beneden op een bakplaat of in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas
  8. Zet de wraps voor ca. 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

wraps met spinazie en geitenkaas 3

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *