Wraps met zalm en komkommer

Een simpel en snel recept voor een heerlijke snack of borrelhapje!

Ondanks dat dit een eenvoudig te maken gerechtje is, is het meer dan een doorsnee wrap met zalm en roomkaas!
Een heerlijke dressing van crème fraîche en dille geeft deze wraps met zalm en komkommer net even iets bijzonders!

Je kunt deze wraps makkelijk voorbereiden. Wikkel de opgerolde wraps in plastic folie en leg ze in de koelkast. Je hoeft ze dan alleen nog even in stukjes te snijden en op tafel te zetten!
Laat ze niet langer dan een paar uurtjes in de koelkast liggen, want door de komkommer worden de wraps na een tijdje slap en vochtig.

Je zou deze wraps met komkommer en zalm ook als lunch kunnen eten. Snijd de opgerolde wraps dan in tweeën in plaats van kleine stukjes.

TIP: gebruik een broodmes om de wraps in stukjes te snijden. Door te ‘zagen’ met een broodmes druk je de wraps niet plat en zien ze er mooier uit!

zalm komkommer wraps3

 

Wraps met zalm en komkommer
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 15 stuks
Ingrediënten:
  • 3 grote wrap tortilla’s
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 grote eetlepels gehakte dille
  • 1 komkommer
Bereiden:
  1. Meng in een kommetje de crème fraîche met de gehakte dille tot een dressing
  2. Breng op smaak met peper en zout
  3. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de komkommer
  4. Leg de drie tortilla’s op een werkblad en verdeel de dressing erover
  5. Beleg de wraps met de komkommerlinten
  6. Verdeel de zalm over de wraps
  7. Rol de wraps zo strak mogelijk op en snijd in stukken van ca. 1,5 cm dik.
  8. Zet de stukjes vast met een cocktailprikker

zalm komkommer wraps2