Wraps met tonijn en spek

Wraps blijven een lekkere en makkelijke oplossing voor als je een keer wat minder uitgebreid wilt koken of eens wat minder trek hebt.

Het mooie van wraps vind ik dat je er eindeloos mee kunt variëren. Er staan inmiddels ook al heel wat wrap recepten op LMF.
Deze wraps met tonijn en spek zijn zo gemaakt en nog best gezond ook.
Door de avocado en spek vullen ze ook nog eens heel goed. Ik had aan één wrap genoeg als avond eten.

wraps met tonijn en spek 62

Wraps met pittige tonijn en spek
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel sriracha saus
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 avocado
  • 2 maaltijdwraps
  • 2 handjes gemengde sla
  • 1 tomaat
Bereiden:
  1. bak de plakjes spek uit in een koekenpan en laat afkoelen op een velletje keukenpapier
  2. Meng de tonijn met 2 eetlepels van de mayonaise, de ketchup, de srirachasaus en de gesnipperde ui
  3. Breng de tonijn op smaak met peper en zout
  4. Prak de avocado fijn en meng met de resterende mayonaise
  5. Verdeel de avocado over de wraps, gevolgd door de tonijn
  6. Leg op elke wrap een handje sla en de uitgebakken plakjes ontbijtspek
  7. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten
  8. Snijd het vruchtvlees in reepjes en verdeel over de wraps
  9. Rol de wraps stevig op en snijd schuin in tweeën.

 

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Wraps met tonijn en spek”

Reacties zijn gesloten.