Wraps met warm gerookte zalm en honing-citroensaus

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan deze wraps op de blog te zetten. Ik maakte ze gewoon om nog even snel wat te eten.
Ze waren zo lekker dat ik besloot het recept uit te werken.

Op zich is er natuurlijk niet zoveel bijzonders aan een wrap met sla en zalm.
Wat deze wraps zo lekker maakt, is het sausje met citroen en honing. Echt zo lekker! En ook nog eens in een mum van tijd gemaakt.
Perfect als lunch, of (in mijn geval) als snelle hap op een drukke avond.

Het is het lekkerst om warm gerookte zalm te gebruiken,  maar gewone gerookte zalm kan ook prima.

wraps-met-gerookte-zalm-en-honing-citroen-saus-4 wraps-met-gerookte-zalm-en-honing-citroen-saus-3

Wraps met warm gerookte zalm en honing-citroensaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 volkoren wrap tortilla’s
  • zakje gemengde jonge bladsla (ca 80 gram)
  • 2 avocado’s
  • 2 moten warmgerookte zalm à ca. 125 gram
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel honing
Bereiden:
  1. Verdeel de sla over de wraps
  2. Snijd de avocado’s in stukken en verdeel over de sla
  3. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en breng op smaak met peper
  4. Schep wat saus over de sla en avocado
  5. Breek de zalmmoten in grove stukken en verdeel over de wraps
  6. Verdeel de rest van de saus over de zalm en bestrooi met versgemalen peper

 

wraps-met-gerookte-zalm-en-honing-citroen-saus-1

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Wraps met warm gerookte zalm en honing-citroensaus”

Reacties zijn gesloten.