Wentelteefjes ovenschotel

Je kunt de kerst niet beter beginnen dan met deze wentelteefjes ovenschotel! Calorieën tellen doen we wel weer na oud en nieuw!

Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme kerstontbijt.
En met deze ovenschotel wordt het pas echt een feest!
Normaal gesproken ben ik van de gezonde en voedzame ontbijtjes, maar voor kerstochtend maak ik graag een uitzondering!
Deze wentelteefjes zijn echt onweerstaanbaar lekker! Ik heb mijn kinderen zelden zo snel hun bordjes leeg zien eten!

Maak de wentelteefjes de avond van tevoren en laat ze lekker een nachtje trekken in de koelkast.
Op kerstochtend schuif je de ovenschotel voor een klein uurtje in de oven et voila! Breakfast is served!

Je kunt voor deze ovenschotel het beste casinobrood van een paar dagen oud gebruiken. Dit zuigt het eiermengsel goed op doordat het brood al wat droger is.
Voor een beetje crunch kan je wat gehakte pecannoten toevoegen.

Serveer de wentelteefjes met poedersuiker en maple syrup of schenkstroop voor wat extra zoetigheid.

Merry Christmas!

wentelteefjes uit de oven 3

Wentelteefjes ovenschotel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 15 sneetjes witbrood
  • 100 gram roomboter
  • 7 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 500 ml melk
  • Poedersuiker
Bereiden:
  1. Snijd de korstjes van het brood
  2. Klop in een grote kom de eieren los met de melk, vanille aroma, kaneel en 4 eetlepels bruine suiker
  3. Smelt de boter in de magnetron
  4. Los 2 eetlepels bruine suiker op in de nog warme boter en giet het mengsel over de bodem van een grote ovenschaal
  5. Verdeel hierover een laag brood
  6. Giet de helft van het eiermengsel over het brood
  7. Leg hier bovenop weer een laag brood en verdeel de rest van het eiermengsel erover
  8. Zorg dat al het brood goed doordrenkt is
  9. Dek de schaal af met folie en laat een nacht in de koelkast staan
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden
  11. Bestrooi de wentelteefjes met een eetlepel bruine suiker en laat in ca. 50 minuten gaar worden in de oven
  12. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct

wentelteefjes uit de oven 2

Een gedachte over “Wentelteefjes ovenschotel”

  1. Hee! Is het ook mogelijk om alles te maken, maar nog niet in de oven te stoppen en het dan ’s nachts in de koelkast te laten staan, dat je dan de volgende morgen het in de oven zet?
    Liefs, Nienke

Reacties zijn gesloten.