Walnoten-honing focaccia (foodblogswap)

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog ‘Eten met Roos’, de blog van Rozemarijn.
Rozemarijn werkt als kok en dat is goed aan haar blog te zien!
Naast heerlijke recepten vind je op haar blog ook veel handige kooktips en informatie over verschillende keukentechnieken.

Een tijdje geleden heb ik een poging gedaan om zelf focaccia te bakken. Wat er precies mis ging weet ik nog steeds niet, maar het resultaat was een kurkdroog brood, hard genoeg om iemands hersens mee in te slaan. Geen succes dus…
Toch wilde ik het graag nog een keer proberen, dus toen ik op de blog van Rozemarijn een recept tegenkwam voor notenfocaccia wist ik dus meteen wat ik voor deze foodblogswap zou gaan maken!

Rozemarijn gebruikt in haar recept een mix van noten en zaden. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt door alleen walnoten te gebruiken en er honing aan toe te voegen.
We hebben dit brood ’s avonds bij de borrel gegeten met geitenkaas en wat druppeltjes honing…. Zóóó lekker!!!
Walnoten-honing foccacia 3Walnoten-honing foccacia 4Walnoten-honing foccacia 5

Walnoten-honing focaccia (foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje instant gist
  • 2 theepels fijn zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 25 ml walnotenolie
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 150 gram walnoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels honing
Bereiden:
  1. Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en laat ze op een velletje keukenpapier afkoelen
  2. Meng in een kom de bloem met de gist en het zout
  3. Voeg de walnotenolie, zonnebloemolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg
  4. Voeg de walnoten en de honing toe en kneed goed door elkaar
  5. Maak een bal van het deeg en dek de kom af met een warme, vochtige theedoek
  6. Laat het deeg een uur rijzen
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte en leg op de bakplaat
  9. Dek weer af met een warme, vochtige theedoek en laat nog een half uur rijzen
  10. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden
  11. Prik met je vingers kuiltjes in het brood en laat in ca. 15 minuten gaar bakken in de voorverwarmde oven

Walnoten-honing foccacia 2

2 gedachten over “Walnoten-honing focaccia (foodblogswap)”

  1. Leuk dat je van mijn blog hebt gebakken! Deze versie ziet er ook lekker uit, ik hou van walnoot, geitenkaas en honing, misschien maak ik deze versie ook nog eens! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *