Tomsoesjes (Foodblogswap)

Het einde van de maand is weer in zicht en dus is het tijd voor het foodblogswap recept van oktober!
Deze maand mocht ik koken van de blog van Lisette.
Lisette woont met haar gezin in Frankrijk waar ze een chambres & table d’hôtes runt. Tijdens het drukke seizoen kookt zij zes avonden per week voor haar gasten. Op haar blog, Onze Franse keuken, geeft ze je een kijkje in de keuken van haar chambres & table d’hôtes.

Ik hoefde niet lang na te denken over welk recept ik ging kiezen.
Sinds ik een tijd geleden bij de HEMA tomsoesjes tegenkwam wilde ik proberen deze een keer zelf te maken. En laat Lisette nou een heel handig stap voor stap recept voor homemade soesjes op haar blog hebben staan!

Ik heb de soesjes gevuld met banketbakkersroom waarvoor ik het recept op 24Kitchen heb gevonden.
De hoeveelheid werk van dit recept is me heel erg meegevallen. Ik dacht dat ik me een enorm op de hals had gehaald, maar zowel de soesjes als de banketbakkersroom zijn eigenlijk zo gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

tomsoesjes 3 tomsoesjes 4
Soesjes
85 gram boter
175 ml water
110 gram bloem
1/4 theelepel zout
snufje nootmuskaat
3 eieren

Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng de bloem met het zout en de nootmuskaat
Breng in een steelpannetje het water met de boter aan de kook
Neem de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe
Roer goed door met een houten lepel tot je een egaal mengsel krijgt
Zet de pan weer op laag vuur en roer het deeg nog ca. 2 minuten door
Haal weer van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als het vorige volledig is opgenomen
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Leg met behulp van twee lepels 24 bergjes van het deeg op de bakplaat
Laat de soesjes in 20-25 minuten gaar worden in de oven
Laat ze afkoelen voor je ze gaat vullen


Banketbakkersroom (recept van 24Kitchen)
500 ml melk
1 vanillestokje
150 gram suiker
4 eidooiers
2 eetlepels bloem

Breng in een steelpannetje de melk met het merg uit het vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook
Meng in een kom de rest van de suiker met de eidooiers en de bloem
Voeg een scheutje warme melk toe aan het eiermengsel en roer even goed door
Giet het eiermengsel bij de warme melk in de pan. Roer goed en laat ca. 3 minuten zachtjes koken
Dek de room af met plasticfolie en laat afkoelen


Zo maak je er Tomsoesjes van:
Vul een spuitzak met ronde spuitmond met de afgekoelde banketbakkersroom
Maak met de punt van een scherp mesje een klein openingetje aan de onderkant van de soesjes en vul de soesjes met de banketbakkersroom
Dip de bovenkant van de soesjes in roze glazuur (ik gebruikte kant en klaar glazuur van Dr. Oetker)
Bewaar de soesjes in de koelkast tot je ze gaat serveren

tomsoesjes 2

 

2 gedachten over “Tomsoesjes (Foodblogswap)”

Reacties zijn gesloten.