Makkelijke tomatenpasta met tonijn

Vorige week maakte ik deze tomatenpasta voor het eerst en het is nu al één van mijn favorieten.

Ik heb het al vaker gezegd: pasta moet simpel zijn. Niet teveel poespas, gewoon lekker makkelijk.
Met een handjevol  ingrediënten en een klein beetje creativiteit draai je in een oogwenk een goddelijk bordje pasta in elkaar!

Deze pasta is daar een mooi voorbeeld van.
De meeste ingrediënten kunnen zo de pan in, zonder snijden of hakken. Alles even laten doorwarmen en klaar is je saus.
Ideaal voor op een doordeweekse dag of een lazy sunday!
Eet smakelijk alvast! 😉


Tomatenpasta met tonijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram van je favoriete pasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 gram tonijn op olie (blikje), uitgelekt
  • 75 gram zwarte olijven
  • 100 gram gegrilde paprika (pot), in reepjes gesneden
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • Flinke hand verse basilicum, grof gehakt
Bereiden:
  1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook een minuutje aan
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee
  4. Doe de tomatenblokjes, tonijn, olijven, gegrilde paprika, paprikapoeder en de chili vlokken erbij en laat alles goed warm worden
  5. Breng de saus zo nodig op smaak met peper en zout
  6. Giet de pasta af en voeg deze samen met de basilicum toe aan de saus
  7. Schep alles door elkaar en serveer met wat extra basilicum en eventueel Parmezaanse kaas

Tomatenpasta met tonijn - Lovemyfood

Bewaren

Bewaren

Bewaren