Tomaten tapenade met cashewnoten

Paul heeft laatst super lekkere zongedroogde tomaten tapenade met cashewnoten meegenomen van de Jumbo.
Later die week ging ik terug om nog een bakje te halen, maar toen hadden ze hem niet meer. Balen dus!
Er zat niets anders op…. ik moest proberen die tapenade zelf na te maken!
Ik ben op zoek gegaan naar tapenade recepten en uiteindelijk heb ik een aantal recepten samengevoegd en er cashewnoten bij gedaan.
De smaak is niet helemaal hetzelfde geworden als de tapenade van Jumbo, maar hij is minstens zo lekker!
Deze tapenade is lekker op een stokbroodje, maar op een boterham met kaas, ham of kipfilet is hij ook heel erg lekker!

In het recept heb ik 5 eetlepels olijfolie aangehouden, maar dit is naar je eigen smaak aan te passen. Als je van lekker smeuïge tapenade houdt kan je er meer doorheen doen. Zelf roer ik er voor het opdienen graag een scheutje olie door, dan ziet te tapenade er ook meteen lekkerder uit.
zongedroogde tomaten tapenade met cashewnoten 3

Tomaten tapenade met cashewnoten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje suiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Ca. 20 blaadjes verse basilicum
  • Extra nodig: staafmixer
Bereiden:
  1. Hak de tomaten, knoflook en de cashewnoten grof en doe ik een hoge kom
  2. Voeg citroensap, suiker en olijfolie toe en pureer met de staafmixer tot een grove pasta
  3. Voeg de basilicum toe en pureer nog een keer tot de basilicum klein is
  4. Schep de tapenade een paar keer om en voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe

zongedroogde tomaten tapenade met cashewnoten 2