Tip: food documentaire Tasteology

Vandaag deel ik eens geen recept of review, maar een tip voor een super interessante food documentaire, Tasteology.

Als foodblogger ben ik iedere dag bezig met het bedenken van gerechten en recepten. Hierbij focus ik me vooral op de smaak van het eten.
Na het zien van Tasteology kijk ik een stukje anders naar smaak en de voedingsindustrie.

De documentaire bestaat uit vier delen van elk een kwartier. Ieder deel behandelt een ander onderwerp: Bron, Koelen, Warmen en Beleven.

Tasteology
De filmmakers bezochten een aantal experts op het gebied van smaak. Niet alleen chefs, maar ook een moleculair wetenschapper, een voedselafval activist, een psycholoog en een beroemde instagrammer komen aan bod. En wat zij te vertellen hebben zal je echt versteld doen staan!

Wist je bijvoorbeeld dat ons eten nu heel anders smaakt dan 50 jaar geleden? Of dat voedsel zoeter smaakt als het wordt geserveerd op een wit bord? Dat 30% van ons geproduceerde voedsel al wordt weggegooid voor het in de winkel ligt?
En dat de smaak van een gerecht maar voor 5% te maken heeft met wat je proeft?

Interessant? Tasteology is te bekijken op het Youtube kanaal van AEG.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met AEG.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *