Tagliatelle met Boursin en spinazie

Grappig hoe uit gemakzucht soms de de lekkerste recepten ontstaan!
Toen ik op een avond geen zin had om uitgebreid te koken, heb ik gewoon wat dingen die ik nog in huis  had bij elkaar in een pan gegooid en er een pakje Boursin in laten smelten. Het resultaat was zo lekker dat we dit nu nog regelmatig eten!
Het recept heb ik inmiddels wel een beetje aangepast, maar het is nog steeds erg makkelijk te maken.

Je kunt het beste Boursin cuisine gebruiken, dat geeft een lekkere romige saus. Gewone Boursin kan natuurlijk ook. Voeg dan een paar eetlepels water toe en bind de saus met een beetje allesbinder.

Deze tagliatelle met Boursin en spinazie is heel makkelijk om te toveren tot een vegetarische variant door gewoon het ontbijtspek weg te laten. Voeg dan wel een beetje extra zout toe voor de smaak.

Tagliatelle met Boursin en spinazie
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 200 gram tagliatelle (of andere pasta)
  • 100 gram ontbijtspek (plakjes)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kuipje Boursin cuisine met knoflook en kruiden
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering
Bereiden:
  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Maak terwijl de pasta kookt de saus:
  3. Snijd de ontbijspek in kleinere stukjes
  4. Verhit een klein beetje boter of olijfolie in een hapjespan en bak hierin het spek even aan
  5. Voeg de ui toe en bak mee tot de ui glazig wordt
  6. Voeg de Boursin toe en laat ‘smelten’ tot er een saus ontstaat
  7. Voeg de cherry tomaten, spinazie en pijnboompitten toe en laat goed warm worden
  8. Giet de tagliatelle af en roer door de saus
  9. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas

Tagliatelle met boursin en spinazie 2

15 gedachten over “Tagliatelle met Boursin en spinazie”

    1. Je kan deze saus saus prima van tevoren maken.
      Ik zou de cherry tomaatjes dan wel pas toevoegen bij het opwarmen van de saus. Als je ze twee keer verwarmd koken ze stuk en dat is jammer van de smaak.

  1. Hoi Marianne,

    Wat een lekker recept. We hebben er 2 dagen geleden heerlijk van gegeten. Vandaag mag ik het weer maken van mijn kinderen.
    Als dat geen compliment is. Is het trouwens de bedoeling dat je het ontbijtspek helemaal uitbakt?

    1. Hoi Siska,

      Super leuk om te horen dat het in de smaak valt!
      Ik bak het spek niet helemaal uit, maar voeg de andere ingrediënten toe net voor het echt knapperig wordt.

  2. Dit recept wil ik graag proberen! Is dit gewone spinazie? Want in de winkel verkopen ze vaak diepvries spinazie met roomsaus.

    Alvast bedankt

    1. Hoi Ilse,

      Leuk dat je het recept wilt proberen!
      Ik heb gesneden bladspinazie uit de diepvries gebruikt. Dus niet die met room.
      Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *