Supersnelle tomaten salsa

Tortilla chips met salsa dip vind ik altijd een lekkere snack. Ik kocht mijn tomaten salsa voorheen altijd kant en klaar en dat vond ik prima smaken, tot ik een keer mijn eigen salsa maakte!

Als ik had geweten hoe lekker en simpel het is om zelf salsa te maken, had ik die potjes uit de supermarkt al veel langer geleden afgeschaft!
Zoals met zoveel dingen, is homemade gewoon veel lekkerder dan uit een potje. Het leuke van deze salsa is ook nog eens, dat zelf maken minder tijd kost dan naar de winkel rijden om een potje te kopen!
Je mikt gewoon alle ingrediënten in de blender en een minuut later heb je vers gemaakte salsa! Zelf doe ik er altijd nog wat stukjes paprika en verse tomaat doorheen. Daardoor wordt de salsa iets dikker en lekkerder van smaak. Laat de salsa na het maken minimaal een uur in de koelkast staan. Koud is hij op zijn lekkerst.

Tomaten salsa 3 Tomaten salsa 2

Supersnelle tomaten salsa
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 blikje gepelde tomaten van ca. 400 gram
  • ½ ui, in grove stukken
  • 2 handjes korianderblaadjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes
  • 1 theelepel suiker
  • flinke mespunt komijnpoeder
  • ½ groene paprika
  • 1 flinke tomaat
  • Tabasco (optioneel)
Bereiden:
  1. Doe de gepelde tomaten, ui, koriander, knoflook, rode peper, suiker en komijn in de blenderkan
  2. Mix de salsa tot alles goed gemengd is
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes
  4. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  5. Meng de paprika en tomaat door de salsa en breng op smaak met zout en (als je van pittig houdt) wat tabasco

Tomaten salsa 4

Een gedachte over “Supersnelle tomaten salsa”

Reacties zijn gesloten.