Spruitjes met kerrie

Als kind gruwelde ik echt van spruitjes, maar nu is het één van mijn favoriete groenten.

Met spruitjes kan je alle kanten op.
Je kan ze wokken, roosteren in de oven, of er stamppot van maken.
Spruitjes met kerrie is een super lekkere combi en ook nog eens snel klaar.
Een prima bijgerecht voor een doordeweekse dag.


Spruitjes met kerrie
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 500 gram spruitjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 uitje, in dunne halve ringen
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
Bereiden:
  1. Schoon de spruitjes en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok
  3. Fruit de ui en knoflook even aan. Pas op dat de knoflook niet donker kleurt.
  4. Voeg de spruitjes en de kruiden toe en hussel alles dor elkaar
  5. Laat nog even goed doorwarmen en breng op smaak met peper en eventueel wat zout

Bewaren